Nega kože

Obrišite posledice sunčevih zraka

Ublažite i potpuno uklonite neželjenu pigmentaciju uz pomoć visokoefektnih procedura i proizvoda.

Postoji mnogo aspekata u vezi sa suncem koje volimo, poput divnih zalazaka na horizontu, vitamina D, podsticanja serotonina - hormona koji pruža osećanje sreće...

Nažalost, zvezda našeg solarnog sistema nema najbolji odnos sa našom kožom, te su često u okršaju, što dovodi do njenog oštećenja. Početne faze promene uključuju pege i tamnije fleke, a mogu se javiti i popucali kapilari, gruba i suva površina kože i bore. Ali evo i dobrih vesti - bilo da tek počinjete da primećujete crvenilo i sitne linije ili ste u fazi većeg oštećenja koje želite da tretirate – nauka i vreme su na vašoj strani! Važna napomena: bez obzira u kakvom vam je stanju koža, obavezno posetite dermatologa i skenirajte kožu kako biste bili mirni da nemate ozbiljnijih zdravstvenih problema.

KOD DERMATOLOGA

Način kojim ćete tretirati oštećenja izazvana sunčevim zracima zavise od dva faktora – tipa ili tipova oštećenja i time koliko su intenzivna irasprostranjena. Kada govorimo o braon tufnama i flekama, borama, popucalim kapilarima, važilo je mišljenje da vam je potrebna kombinacija tretmana nekoliko lasera da bi ste videli poboljšanje. Međutim, to sada više nije tako. Na tržištu postoji LightPod Neo, regenerišući laser koji može da tretira nekoliko problema odjednom. Bezbedan je za sve tonove kože, izaziva vrlo malo neprijatnosti i obećava gotovo momentalan oporavak. On nije osetljiv na pigmente u koži kao što su mnogi drugi tipovi lasera. Može se podesiti prema tipu kože i prema željenom tretiranju problema. Preporučen odlazak na tretmane je tri do četiri puta u periodu od dve nedelje, ali to zavisi i od intenziteta oštećenja, a rezultati su jednaki onima koji se postižu frakcijskim laserom CO2. Jedna sesija tretiranja lica košta između 600 i 700 evra, dok se za lice, vrat i dekolte plaća oko 1200 do 1700 evra.

Poznati doktor iz Los Anđelesa Harold Lancer najviše praktikuje dupli tretman za koji koristi Halo hibridni frakcijski laser i BBL (BroadBand Light). BBL je nova i preciznija verzija sprave koja koristi pulsirajuću svetlost koja može tretirati bilo koje mesto na telu. Dok Halo laser potpuno obnavlja površinu kože i uz pomoć ablativne (više abrazivne) i neablativne (manje abrazivne) talasne dužine uklonja oštećenja i podstiče obnavljanje kože. Lancer je veoma skeptičan kada stručnjaci tvrde da postoje potpuno bezbolne metode za uklanjanje pigmentacije. Ako želite prave rezultate vreme oporavka od tretmana mora da postoji, inače ste bacili novac. Naravno, bol može biti podnošljiv i ne tako jak, ali bi pet do sedam dana trebalo da provedete kod kuće. Osećanje posle lasera je nešto kao nalik opekotinama prvog stepena. Cena od oko 1200 do 2000 evra je za zonu lica i vrata zajedno, a rezultati su očekivani nakon samo jedne sesije.

Pored ovih, postoje poznati i provereno dobri laseri koji su vec dugi niz godina prisutni na tržištu. To su laseri poput: Fraxel Dual, Clear + Brilliant i YAG lasera. Fraxel Dual je odličan za tretiranje bora i njegova cena iznosi oko 800 do 1200 evra po tretmanu, dok su YAG laseri odlični za tamne fleke i cena tretmana je između 250 i 650 evra.

NEGA KOD KUĆE

Ovo već znate, ali nije zgoreg ponoviti - koristite kreme za zaštitu od sunca svaki dan! Trebalo bi da poseduju minimum SPF 30. U slučaju da se pitate koja je poenta mazanja ako je šteta već učinjena, ne pitajte se više. Sunce može da nanese štetu uvek i u bilo kom životnom dobu ako ne pazite. Pored toga, unapredite vašu beauty rutinu ili počnite sa novom. Kozmetički proizvodi koji će imati najveći učinak su oni koji sadrže retinol. Takođe, pilinzi sa kiselinama su veoma efikasni. Preko dana treba koristiti kreme sa antioksidantima, dok su one sa retinolom najbolje za večernju negu. Ako se pridržavate ovog režima za oko šest nedelja bi trebalo da vidite rezultate. I za kraj, treba da znate da su studije pokazale da delotvornost lasera i jakih pilinga leži u nezi, i tome koliko joj posvećujete pažnju. Uz dobre kreme, posle lasera, rezultati će biti dugotrajniji. A za sve probleme ili novonastale promene okrenite se dobrom starom korektoru!

Tekst:Nataša Milošević

Povezane teme

Fitnes

Da li su detoks dijete zaista efikasne?

Nebrojano puta čuli smo za detoks dijete. Pitamo se da li pomažu pri mršavljenju ili su štetne za organizam?

Kosa

Najmoderniji aksesoari za kosu ovog leta

Za ukrašavanje kose, dovoljno je dodati jedan aksesoar (ili više njih).

Parfemi

Zvanično: Margo Robi je postala lice parfema Gabrielle Chanel Essence

Prva fotografija reklamne kampanje se pojavila na internetu i veoma je lepa!

Parfemi

Gianfranco Ferré Blooming Rose

Đanfranko Fere je bio italijanski modni dizajner koji je dobio nadimak „Arhitekta mode“, kako zbog svog dizajna, tako i zbog svoje arhitekture.

Fitnes

4 hormona zbog kojih dobijate na težini

I saveti, kako ih vratiti u normalu!

Trendovi

Top 10 beauty favorita za mesec jul

Mesec jul je stigao, a sa njim i novi proizvodi u našoj beauty rutini.

Nega kože

Deset grešaka koje narušavaju lepotu a koje činimo svakog jutra

Kada se ujutru probudimo, mehanički obavljamo neke radnje, specifične za našu rutinu.

Parfemi

7 parfema koji su savršeni za vrele letnje dane

Odabrati parfem za vruću letnju sezonu, koji će mirisati jednako dobro i u zagušljivoj metropoli i na prostranoj snežno beloj plaži je prava umetnost.

Make up

Boje leta

Pronađite look koji vam najbolje pristaje.

Make up

Šta treba znati o novom kozmetičkom brendu Lejdi Gage

Lejdi Gaga je objavila svoj vlastiti brend kozmetike – a evo zašto s nestrpljenjem čekamo lansiranje novih proizvoda.

Trendovi

Šta je kanabidiol i zašto svi pričaju o tome?

Nova komponenta koja može postati ogromni velnes trend!

Make up

Sto posto otporna

Pitate se kako da vam makeup traje i po najvećim vrućinama? Rešenje je dugotrajna i vodootporna šminka.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by