Umetnost

MADEMOISELLE PRIVÉ

Ove jeseni u Londonu, Karl Lagerfeld i modna kuća CHANEL prikazaće opčinjavajuće putovanje kroz legendarnu kuću kreativnosti. Fantastična izložba “Mademoiselle Privé” biće održana u Galeriji Saatchi a svojevrstan je omaž Visokoj modi, reizdanju kolekcije luksuznog nakita “Bijoux de Diamants” (Dijamantski nakit) koja je kreirana još daleke 1932. godine - jedina kolekcija nakita koju je lično kreirala sama Coco kao i najčuvenijem parfemu ikad, CHANEL-u No5.

Otvarajući vrata blistavom iskustvu i poreklu CHANEL kreacija, prikazaće najbolje od harizmatičnih ličnosti i neprolaznosti Gabrijel Šanel i Karla Lagerfelda.

"Mademoiselle Prive" će otpočeti ispred same galerije - u savremenom engleskom vrtu, koji su osmislili  britanski dizajneri- pejzažisti  Hari i Dejvid Rič. Koristeći jesenje zlato, hrastovinu i srebrni granit u sastavu, vrt je omaž neverovatnom životu Gabrielle Chanel. Posetioci će proći kroz tri dela u vrtu: „Sloboda“-  koji  evocira njenu želju za slobodom, „Muška soba"- koji simboliše njen ljubavni život i " Lav " – koji je bio njen astrološki znak i simbol neverovatne snage kojom je odisala.

Tako će posetioci biti u prilici da vide neverovatan rad dvoje avangardnih umetnika koji se nikada nisu sreli niti upoznali a ipak su kreirali idealno modno partnerstvo-CHANEL.

Postavka će zauzeti sva tri sprata Saatchi galerije, a za javnost će biti otvorena od 13. oktobra do 1. novembra 2015. godine. Ono što je najzanimljivije, ulaz je besplatan!

 

Povezane teme

Muzika

Ariana Grande, Majli Sajrus i Lana Del Rej u videu "Don't Call Me Angel"

Soundtrack povodom novog filma "Čarlijevi anđeli"

Film

5 klasičnih holivudskih filmova koji su bolji od modernih

Ako niste baš raspoloženi za noćni život, najbolji način da provedete vreme je da se udobno smestite u krevet i uđete u svet stare kinematografije.

Knjige

Pozovi M zbog ljubavi – Medi Doson

Marni Makgro želi jednostavan život: muža, decu, dom u predgrađu i porodični auto, dok sigurnim glasom izgovara sudbonosno da.

Knjige

Šta čitati ovog leta - Predaja – Raj Loriga

Neimenovani junak ovog distopijskog romana o bliskoj budućnosti pripoveda o životu sa suprugom u ratom razorenoj zemlji, dok su njihovi sinovi negde na frontu.

Film

Kameron Dijaz je govorila o braku, starosti i kraju karijere

Već nekoliko godina, Kameron Dijaz nije glumila u filmovima i nestala je sa radara, ali lojalni fanovi se i dalje interesuju za život glumice.

Film

Meril Strip radi na novoj komediji Stivena Soderberga

Postalo je poznato da Stiven Soderberg priprema novu urnebesnu komediju.

Knjige

Knjiga koju ćete voleti: „Grad žena“ Elizabet Gilbert

Elizabet Gilbert se s pravom smatra jednim od glavnih američkih autora današnjice.

Film

Leonardo DiKaprio izdvojio je 5 miliona dolara za borbu protiv požara u Amazoniji

Neprofitna organizacija za ljudska prava Earth Alliance, koju aktivno podržava Leonardo DiKaprio, izdvojila je 5 miliona dolara za očuvanje amazonske prašume, koju su ovog meseca o...

Film

Rajan Rejnolds je ponovo oduševio fanove duhovitom čestitkom

Blejk Lajvli, supruga Rajana Rejnoldsa je u drugom stanju i nedavno je proslavila rođendan.

Knjige

Opsesija – Nora Roberts

Predlažemo da ovog leta pročitate novi roman „Opsesija“.

Film

Matriks i Neo se vraćaju 20 godina kasnije

Kijanu Rivs i Keri-En Mos igraće u četvrtom nastavku Matriksa.

Film

Kventin Tarantino će prvi put postati otac

Kventin Tarantino, 56-godišnji režiser, priprema se da prvi put postane otac.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by