Blog

KOLUMNISTIČKI MANIFEST

“Ne preskačite stranice sa puno teksta i malo slika”, poručuje novi muškarac u Astrology svetu. Njegovo ime? Kratko i jasno – Beta Mužjak. Pa, izvolite, upoznajte se...

Jesen je doba godine koje karakterišu smirivanje, promena (nagore, kažem ja) i odumiranje generalno. Ima li boljeg vremena da se upoznate sa vašim novim kolumnistom? Tajming mi je uvek bio besprekoran i uvek sam znao kad treba početi, kad treba stati. Koliko treba terati i kad preterati.

Tu sam negde, vaših godina. Možda malo mlađi, a verovatno i malo stariji. Rođen sam u poštenoj radničkoj porodici, ne ističem se nekim fenomenalnim obrazovanjem, bežao sam sa časova kad god je trebalo. Zavidno radno iskustvo. Sve sam radio. Od blama do glamura i nazad. Imam mačku, a volim i pse. Ne verujem u horoskop, a osećaj za modu i stil formiran mi je do dvanaeste godine, te se malo menjao. Ne razumem baš najbolje koncept selebriti kulture i nema tog trenda koji me ne može zaobići. Pa, ko te dovede u magazin Astrology i zašto – pobogu, čoveče?

Pojma nemam, ali čini mi se da ja treba da budem ona veza sa realnim životom i stvarnim svetom. Najvažnije, ja sam otpravnik poslova muške ambasade u ovoj uvrnutoj diplomatiji i ovim vam predajem svoje akreditive. Znajte da, ako me odbijete, moram da se vratim svom neplaćenom poslu imaoca mišljenja veoma kratkog dometa, pa vas molim da mi se da šansa.

Obukao sam moju najčistiju košulju, koja je za ovu priliku čak i ispeglana. Nisam obukao farmerice nego baš pantalone, a u cipelama mogu da se ogledam. Sedim ovde i preznojavam se. Lažem. Ja sam mnogo više kul od toga. Zato su me i unajmili. Ima da vas informišem i naučim o svemu što treba da znate o neprijatelju jer sam jedan od njih. Ali znajte da sam dvostruki agent. Kad vidite koja maskara ide uz koju haljinu i šta o tome misle stručnjaci i kad naučite da se hranite zdravo a ukusno, svratite i do moje stranice da vas potpuno poremetim i istumbam sve naopačke. Kao čas biologije posle časa veronauke.

Zašto mi verovati? Zašto baš od mene da kupite usisivač, nerđajuće posuđe ili komplet kozmetike? Zato jer sam bio, probao i preživeo da ispričam. Drage moje, napolju je ozbiljna bitka. Hladni rat koji se povremeno podgreva i dobro je da imate tipa s iskustvom na svojoj strani. Tražite ljubav, romansu, provod, nekog za zezanje, a ne znate kako, gde i koliko? Nije vam jasno zašto su stvari takve kakve jesu i tražite smisao u haosu koji je nastao još otkad je prvi muškarac prišao prvoj curi ili obrnuto? Tu sam da vam pomognem svojim zapažanjima na te teme, ali i na sve ostale. Jedinstvenim spojem hladne analitičnosti i tinejdžerske napaljenosti trudiću se da zajedno istumačimo savremene prilike.
Samo da znate da nisam nepripremljen došao na posao. Prošao sam kroz kompletan pakao muških kolumni u tzv. ženskim magazinima. Još otkad je prvi put nekoj urednici palo na pamet da pozove muškarca u ženski časopis, stvorila se navika koju želim da izbegnemo mi ovde. Ja toliko zloupotreba službenog položaja nisam video ni u Upravi carine. Ne mogu ti frajeri, ti lisci pušteni u kokošinjac (oprostite na trapavoj metafori molim vas) da odole a da ne pokušaju da se okoriste o situaciju u kojoj su se našli. Nekako oni uvek ispadnu najveće face u svojim tekstovima. Ja sam ipak samo Beta Mužjak. Svu samohvalu ispucaću u ovom upoznavanju i ima da krenemo pošteno i na obostranu korist.

Jednom, kad se bolje upoznamo, a ja sam takav da imaš utisak da smo išli zajedno na pet ekskurzija već posle jednog dejta, spreman sam da odgovaram i na konkretna vaša pitanja u stilu Drage Savete, koju možete poslušati isključivo na sopstvenu odgovornost.

Dok se to poverenje ne razvije, e-mail [email protected] možete koristiti da mi pošaljete svoje pohvale i sugestivne selfije.

Komentare šaljite na: [email protected] ili grazia@atticamedia.rs

Tags:
Povezane teme

U fokusu

U Londonu je otvoren prvi hotel koji brine o biljkama

Da li se ikada dogodilo da ste otišli na duže putovanje i kada ste se vratili zatekli sobne biljke osušene?

U fokusu

Luksuzna vila na Karibima gde su princ Vilijam i Kejt Midlton proveli odmor

Ogroman bazen, pet spavaćih soba i slikovita terasa s prekrasnim pogledom na more...

U fokusu

Flashback – kako su poznate ličnosti odmarale na Kapriju

Od Brižit Bardo do porodice Puči - saznajte kako su poznate ličnosti odmarale na ovom čudesnom italijanskom ostrvu.

U fokusu

U Švedskoj postoji "ostrvo ideja" na kojem možete besplatno živeti

Želite li da boravite besplatno na ostrvu u Švedskoj?

U fokusu

Objavljena lista najbogatijih porodica na svetu

Američka novinska agencija Bloomberg objavila je rangiranje najbogatijih svetskih porodica.

U fokusu

Princ Hari: "Megan i ja ćemo imati najviše dvoje dece"

Dok Kejt Midlton planira četvrto dete, vojvoda od Saseksa izveštava da ne želi više od dvoje dece.

U fokusu

Alacati - najrelevantnija letnja destinacija

Otkrivanje Turske sa nove strane.

U fokusu

Grazia istraživanje - Kapitalizam u znaku duge

Rekordan broj kompanija mode i lepote tokom proteklog meseca prajda prodavao je multikolorne proizvode.

U fokusu

Sara Džesika Parker je lansirala sopstveno vino

56-godišnjoj glumici ne nedostaje energije i kreativnosti...

U fokusu

Lego je objavio set kockica posvećen seriji "Prijatelji"

Proslavu 25. godišnjice serije „Prijatelji“ podržali su mnogi poznati brendovi.

U fokusu

Otvoren karirani pop-up Christian Dior u londonskom Harrods-u

Mesto gde možete da nađete stvari iz kolekcije jesen-zima Christian Dior do kraja avgusta!

U fokusu

Grazia tema - Zašto zvezde bankrotiraju

Nevolje sa novcem šire se među zvezdama kao epidemija, a svi se uvek spotiču na isto kamenje.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by