Blog

SPONTANO SAGOREVANJE

Iako bih iskreno voleo da se detaljnije pozabavim razlozima za pakovanje 11 pari sandala, četiri para papuča, tri para patika i dva para čizama i njihovim uklapanjem u kombinacije sa X haljina, suknji,  farmerki, šortseva, bluza i bluzica, pa sve zimske jakne i džempere (11 tašni različitih formata, boja i oblika, kao i šest spavaćica u zavisnosti od toga koliko je noću sveže, ne bih ni da pominjem), nažalost, količina prostora odvojena za ovaj tekst ni približno ne može da zadovolji te potrebe. Ne bih ni da pominjem činjenicu da više od devet desetina svega toga neće ni biti stavljeno u upotrebu jer u sobi u kojoj ste smešteni “ne može ništa ni da se ispegla kako valja” (eto, već sam zaboravio da pomenem peglu, fen, kuvalo za kafu jer se ujutru pre svega mora popiti jedna normalna, prava kafa, zatim “ono za uvijanje i/ili peglanje kose” i još pregršt nužnih elektronskih aparata). U takvom tekstu pisao bih ja i još i o najmanje dvadesetak novih odevnih predmeta kupljenih na samom letovanju, ali neću. Pozabaviću se nečim sasvim drugim.

U našem svakodnevnom životu jedna od krucijalnih zamerki koju gotovo svaka žena ima spram svog muškog parnjaka jeste potpuni izostanak spontanosti. Odlazak na posao, povratak s posla, ručak/večera, gledanje TV-a, spavanje... I tako svaki dan. Potpuno ste u pravu, samo nemojte misliti da smo srećni zbog toga. Naprotiv, koliko god imali godina, mi smo i dalje najobičniji balavci koji bi... Dakle, i nama je došlo tih deset blagoslovenih dana odmora od svega, a naročito od uštogljenosti i rutine. Najzad ćemo moći da skačemo u vodu, prskamo sve oko sebe, valjamo se po pesku kao... dobro, ne moram sve u detalje, da jedemo šta, kad, gde i (najvažnije) kako hoćemo, da pijemo koliko god nam se pije piva i, sve zajedno, budemo spontani do mile volje. Samo... krenuli smo na odmor sa vama. Umesto da, čim otvorimo oči, samo s peškirom oko vrata odmah izletimo na plažu i uživamo u zasluženoj slobodi, naprasno postajemo robovi sumanutih ceremonija u odnosu na koje etikecija za prijem kod engleske kraljice liči na proslavu opštinske slave u obližnjoj mesnoj zajednici: jutarnja kafa na terasi sobe s pogledom na išta; doterivanje za plažu koje je dugotrajnije od priprema za crveni tepih na dodeli Oskara; odlazak na plažu koji podrazumeva da je vaš mužjak natovaren kao brdsko magare, i to isključivo vama neophodnim stvarima za boravak na njoj – suncobranom, ležaljkom, dušekom, torbom sa kremom za sunčanje, kremom za posle sunčanja, kremom za ruke, još nekom kremom za nešto, rezervnim kupaćim kostimom, ponekom voćkom za slučaj da se ogladni, bocom vode ili kog drugog osvežavajućeg napitka i koječega još; zatim sledi polučasovni odabir najboljeg mesta za boravak na plaži, pa postavljanje pomenutih skalamerija na pomenuto mesto, dok vi, s neizostavnim slamnatim šeširom prečnika metar i po, osmatrate oko sebe, u potrazi za zgodnim, značajno mlađim suparnicama, koje bi vas, svojim bliskim prisustvom, podsetile na vaš celulit i koje kilo viška, što bi vam, zasigurno, pokvarilo odmor. Zatim sledi obred zvani “možeš-li-da-mi-namažeš leđa” i tako, ritual za ritualom, sve do spremanja za večernji izlazak sa svrhom da se pokaže koliko ste pocrnele tog dana. Zaboga, to je vaš odmor i valjda ste zaslužile da ga provedete onako kako vi želite!

Što se nas, muškaraca, tiče, jedino nam je dozvoljeno da se izvrnemo na pesak pored vas i prepustimo se spontanom sagorevanju.

Povezane teme

U fokusu

U Londonu je otvoren prvi hotel koji brine o biljkama

Da li se ikada dogodilo da ste otišli na duže putovanje i kada ste se vratili zatekli sobne biljke osušene?

U fokusu

Luksuzna vila na Karibima gde su princ Vilijam i Kejt Midlton proveli odmor

Ogroman bazen, pet spavaćih soba i slikovita terasa s prekrasnim pogledom na more...

U fokusu

Flashback – kako su poznate ličnosti odmarale na Kapriju

Od Brižit Bardo do porodice Puči - saznajte kako su poznate ličnosti odmarale na ovom čudesnom italijanskom ostrvu.

U fokusu

U Švedskoj postoji "ostrvo ideja" na kojem možete besplatno živeti

Želite li da boravite besplatno na ostrvu u Švedskoj?

U fokusu

Objavljena lista najbogatijih porodica na svetu

Američka novinska agencija Bloomberg objavila je rangiranje najbogatijih svetskih porodica.

U fokusu

Princ Hari: "Megan i ja ćemo imati najviše dvoje dece"

Dok Kejt Midlton planira četvrto dete, vojvoda od Saseksa izveštava da ne želi više od dvoje dece.

U fokusu

Alacati - najrelevantnija letnja destinacija

Otkrivanje Turske sa nove strane.

U fokusu

Grazia istraživanje - Kapitalizam u znaku duge

Rekordan broj kompanija mode i lepote tokom proteklog meseca prajda prodavao je multikolorne proizvode.

U fokusu

Sara Džesika Parker je lansirala sopstveno vino

56-godišnjoj glumici ne nedostaje energije i kreativnosti...

U fokusu

Lego je objavio set kockica posvećen seriji "Prijatelji"

Proslavu 25. godišnjice serije „Prijatelji“ podržali su mnogi poznati brendovi.

U fokusu

Otvoren karirani pop-up Christian Dior u londonskom Harrods-u

Mesto gde možete da nađete stvari iz kolekcije jesen-zima Christian Dior do kraja avgusta!

U fokusu

Grazia tema - Zašto zvezde bankrotiraju

Nevolje sa novcem šire se među zvezdama kao epidemija, a svi se uvek spotiču na isto kamenje.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by

препараты для потенции без рецептов

канцелярские товары

гири