Intervju

H&M Conscious Exclusive 2017 - Q&A SA NATALIOM VODIANOVOM

Poznata manekenka je u posebnom intervjuu otkrila šta za nju znači održivost, koji je njen omiljeni odevni komad iz H&M Conscious Exclusive kolekcije i mnoge druge stvari...

Šta za Vas znači održivost?

Održivost je za mene veoma važna i predstavlja nešto sa čime svi mi treba da se bavimo. To je odgovornost svake moderne osobe koja razmišlja u korak ispred vremena, svesna je svoje okoline i u stanju je da utiče na nju i na čitav svet. A kada kažem svake osobe, tu mislim od pojedinaca koji vladaju državama pa sve do potrošača koji biraju šta će kupiti. Svako ko ide u kupovinu treba da razmišlja o održivosti.

Šta je održivi stil?

To su dve stvari - šta kupujete i način na koji to radite, ali i kako nosite izabrani komad. Uvek gledajte na etiketi da li je odeća izrađena od održivih materijala i nemojte se plašiti da pitate prodavce. Počela sam da duže nosim stvari i da ih sve manje kupujem, sada to činim samo onda kada su mi nove stvari zaista neophodne. Takođe, odeću recikliram i čuvam je, posebno za moju decu. Na primer, moje drugo dete sada nosi odeću svog starijeg brata. Meni je to kao majci jako slatko, a takođe je i u službi održivog razvoja.

Šta za Vas znači biti lice nove H&M Conscious Exclusive kampanje?

Bila sam jako srećna i uzbuđena kada su me pozvali, pošto je celokupna ideja o osvešćenosti meni vrlo bliska. Od pre 12 godina imam svoju humatiranu fondacija “Golo srce”, a veliki deo života sam provela u darivanju i pomaganju. Oduvek sam želela da radim sa H&M-om pošto oni prvi pokreću stvari u modnoj industriji, posebno uzimajući u obzir njihov pionirski rad po pitanju održivosti.

Šta možete da nam kažete o tkaninama i materijalima koji se koriste u Conscious Exclusive?

Ono što najviše volim u ovom projektu je predanost H&M-a održivosti. Proveli su toliko vremena u radionicama i u radu sa dobavljačima kako bi razvili održivu tkaninu. Neverovatno je da oni koriste tkaninu BIONIC® koja je izrađena od ostataka plastike sa obala, puteva i pretvaraju je u nešto lepo i korisno. Sa druge strane, fantastično je da H&M sve ovo ne želi da zadrži samo za sebe. Oni žele da njihovi dobavljači ova znanja podele sa svima u modnoj industriji, kao i da inspirišu druge brendove da slede njihov put prema održivosti.

Koji je Vaš omiljeni komad iz Concuisous Exclusive kolekcije?

Zaljubljena sam u prekrasnu večernju haljinu koja je  izrađena od recikliranog otpada sa obala. Tkanina je tako meka i prilagodljiva, što daje osećaj posebnosti dok se nosi. Radi se o prelepoj haljini i zaista je neverovatno da je izrađena od plastičnih boca i drugog otpada. Nestrpljiva sam i jedva čekam da je nosim tokom predstojeće prolećne i letnje sezone.

Šta mislite o  naporima H&M-a u vezi sa održivošću?

Akcije H&M-a su u tom smislu veoma inspirativne. Napravili su snažne i impresivne korake, održive ciljeve i odlučno im idu u susret. Jedna od najvažnijih je upravo odluka da se u proizvodnji koristi samo održiv pamuk do 2020. godine, sa vizijom da se upotrebljavaju samo reciklirani i održivi materijali. Concisious Exclusive kolekcija ima veoma posebne komade, a tokom cele godine H&M ide ka sve većoj održivosti, te kupci uvek mogu pronaći ove proizvode u njihovim prodavnicama.

Kako mislite da ljudi treba da uvrste održivost kao deo svog života?

Postoji toliko toga što svi mi možemo da učinimo u svakodnevnom životu. Ja ću definitivno dati sve od sebe koliko god je to moguće – od zavrtanja slavine dok perem zube, tuširanja umesto kupanja u kadi, pa sve do kupovine organske hrane u održivom pakovanju. Zahvaljujući ovoj kampanji naučila sam mnogo i smatram da je veoma važno da čovek uvek bude spreman da se usavršava i napreduje.

Da li imate neke modne savete u skladu sa principom održivosti?

Održivost u modi nije samo u vezi sa dizajnom i proizvodnjom odeće, ona se takođe tiče i načina korišćenja i čuvanja. Treba da pokušamo da odeću peremo što je manje moguće, a kada to činimo da je na niskim temperaturama, kao i da je ostavimo da se sama osuši umesto da je stavimo u mašinu za sušenje veša. Nosite odeću što je duže moguće i obavezno je reciklirajte, umesto bacanja. Zanimljivo je kako uvek može da se napravi nešto novo od starog komada garderobe.

Na koji način koristite vašu slavu kako biste promovisali prave vrednosti?

Pre 12 godina pokrenula sam “Golo srce” fondaciju sa ciljem da deci obezbedimo bezbedno mesto za igranje u urbanim sredinama u Rusiji. Do sada smo izgradili 177 igrališta, a takođe smo pokrenuli i novi projekat za izgradnju sistema podrške za decu sa posebnim potrebama i njihove porodice. Tu realizujemo brojne aktivnosti – od organizovanja tribina do finansiranja letnjih kampova za obuku nastavnika kako da rade sa decom sa posebnim potrebama.

Razmišljala sam o svojim humanitarnim aktivnostima, sa željom da ih što više proširim širom sveta, te smo 2015. godine lansirali aplikaciju Elbi koja služi za onlajn doniranje humanitarnih priloga. Za mene lično, humanitarni rad i darivanje predstavlja najvažniji deo mog posla i nadam se da će ono obeležiti celokupnu moju karijeru. 

Povezane teme

U fokusu

Majli Sajrus je objasnila zašto ne želi decu

Odavno smo shvatili da Majli Sajrus ima malo zajedničkog sa atraktivnom tinejdžerkom Hanom Montanom.

U fokusu

Leto na švajcarskoj rivijeri

Romantična avantura po obali Ženevskog jezera počinje putem ka Montreju, kroz gradiće koji su u isto vreme mondenska letovališta, domovi umetnika i poprište istorije

U fokusu

Lejdi Gaga i Bredli Kuper su počeli da žive zajedno

Izgleda da su se glasine o njihovoj romansi pokazale istinitim!

U fokusu

Kuća u kojoj su živeli mladenci Elizabeta II i princ Filip

Gde je provela najsrećnije dane kraljica Elizabeta II?

U fokusu

Kako zaslađivači mogu da pomognu u kontroli težine i koje su „pametne” zamene za šećer

„Ne mogu da se odreknem slatkih stvari, a želim da smršam.” Ovo je jedna od najčešćih rečenica koja se može čuti na svakom koraku...

U fokusu

Nikol Kidman će biti mama po peti put?

Nikol Kidman, 52-godišnja glumica želi veliku porodicu.

U fokusu

Kako preživeti u svetu bez lajkova

Nedavno je Instagram na području Kanade izveo zanimljiv eksperiment sa korisnicima i konačno dao konkretan dokaz da društvene mreže mogu da utiču na mentalno zdravlje.

Intervju

Ana Stanić – Kada emocije vode glavnu reč

Vlasnica kolekcije balada koje nadilaze hirove vremena i promene ukusa otkriva nam kako nastaje muzika koju stvara, na šta kao autorka nikad neće pristati, koje boje smatra sinonim...

U fokusu

Zvanično: Monika Beluči i Nikolas Lefebvre su raskinuli

Glumica je rekla u intervjuu sve o rastanku sa 36-godišnjim partnerom.

U fokusu

Milioni za prevaru: Dženifer Lopez je pripremila bračni ugovor koji se ne dopada Aleksu Rodrigezu

Dženifer Lopez, 49-godišnja glumica i pevačica će se uskoro venčati.

U fokusu

Nova funkcija: Airbnb servis nudi iznajmljivanje ostrva na Pacifiku

Sa ličnim trenerom, šefom kuhinje i terapeutom za masažu!

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by

best hand grinders

link babyforyou.org

www.exstraeconom.kiev.ua