Intervju

Novinarka Minja Miletić – „Ravnodušna prema moći“

Ljubav prema medijima odvela ju je u pravcu koji nije očekivala, daleko od lekarskog mantila, ravno pred TV kamere i sagovornike, od kojih su joj neki nehotice doneli titulu čelične ledi srpskog novinarstva.

Šta vas je opredelilo da karijeru lekara, koja se tradicionalno smatra stabilnom, zamenite turbulentnom novinarskom profesijom?

- Bila je to ljubav na prvi pogled. Posle par godina bilo mi je jasno da ću svoju karijeru vezati za rad u medijima, a ne za beli mantil neke klinike. Imam privilegiju da radim upravo ono što želim. Ako to nije tako, onda sebe svodite na osobu koja broji dane do odlaska u penziju. U takvom pristupu nema prostora za napredovanje, prilike da svakoga dana nešto naučite i budete bolji, nema preko potrebnog izazova kako biste svakog jutra mogli da ustanete pre šest ujutro.

Neki mediji su vas prozvali čeličnom ledi našeg novinarstva, dok vi tvrdite da u privatnom životu to niste. Koliko vas je upravo posao kojim se bavite prinudio da se promenite?

- Posao me nije promenio i iskreno verujem da u studiju nisam stroga. To je utisak koji me prati, a za koji verovatno treba da zahvalim svojim gostima i njihovim PR savetnicima. Previše ima samozvanih spin doktora koji klijente uveravaju da je dovoljno da nešto govore kada su u studiju, čak i ako to nema nema veze sa pitanjem koje je postavljeno. Zaboravljaju da preko puta sedi čovek koji, ako drži do sebe, neće dozvoliti da ga neko pravi blesavim. Neki razgovori za koje sam očekivala da će po svom sadržaju biti jednostavni pokazali su se potpuno drugačije upravo zbog pokušaja druge strane da obesmisli novinarski posao i trud. Na tako nešto ne pristajem. Tada se vidi moj karakter. Kao što se vidi i kada me moja sestričina Una pita da joj krišom kupim sladoled, iako je već pojela previše kugli, što uvek uradim.

Kada ste se tokom karijere osetili istinski moćnom, sa snagom da menjate svet oko sebe?

- Ne gledam na sebe i svoj posao na taj način, niti bih medijima dala takvu snagu. Trudim se da radim savesno,da budem korektna i fer, da ništa ne propustim što je važno i da se tako ponašam iz dana u dan, iz godinu u godinu. Moć me ne fascinira, više cenim upornost i vredan rad. Posao kojim se bavim pružao mi je priliku da pomognem drugima, uglavnom tako što ću učiniti da njihov problem ne ostane neprimećen i zaboravljen.

Nastavak intervjua sa novinarkom Minjom Miletić pročitajte u novom izdanju magazina Grazia.

 

Povezane teme

U fokusu

Lejdi Gaga i Bredli Kuper su počeli da žive zajedno

Izgleda da su se glasine o njihovoj romansi pokazale istinitim!

U fokusu

Kuća u kojoj su živeli mladenci Elizabeta II i princ Filip

Gde je provela najsrećnije dane kraljica Elizabeta II?

U fokusu

Kako zaslađivači mogu da pomognu u kontroli težine i koje su „pametne” zamene za šećer

„Ne mogu da se odreknem slatkih stvari, a želim da smršam.” Ovo je jedna od najčešćih rečenica koja se može čuti na svakom koraku...

U fokusu

Nikol Kidman će biti mama po peti put?

Nikol Kidman, 52-godišnja glumica želi veliku porodicu.

U fokusu

Kako preživeti u svetu bez lajkova

Nedavno je Instagram na području Kanade izveo zanimljiv eksperiment sa korisnicima i konačno dao konkretan dokaz da društvene mreže mogu da utiču na mentalno zdravlje.

Intervju

Ana Stanić – Kada emocije vode glavnu reč

Vlasnica kolekcije balada koje nadilaze hirove vremena i promene ukusa otkriva nam kako nastaje muzika koju stvara, na šta kao autorka nikad neće pristati, koje boje smatra sinonim...

U fokusu

Zvanično: Monika Beluči i Nikolas Lefebvre su raskinuli

Glumica je rekla u intervjuu sve o rastanku sa 36-godišnjim partnerom.

U fokusu

Milioni za prevaru: Dženifer Lopez je pripremila bračni ugovor koji se ne dopada Aleksu Rodrigezu

Dženifer Lopez, 49-godišnja glumica i pevačica će se uskoro venčati.

U fokusu

Nova funkcija: Airbnb servis nudi iznajmljivanje ostrva na Pacifiku

Sa ličnim trenerom, šefom kuhinje i terapeutom za masažu!

U fokusu

Rijana o svom ličnom životu, porodici i planovima da postane majka

Rijana je dala iskren intervju i govorila o svojim planovima za budućnost.

U fokusu

Virdžil Ablo otvara ekskluzivnu knjižaru Louis Vuitton

 Virdžil Ablo je najavio otvaranje knjižare.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by

http://start-sport.com.ua

www.zinteco.com