Astrology

Predstavljamo vam najuspešnije aplikacije mts Android konkursa

I ove godine, Kompanija Telekom Srbija je po peti put organizovala mts Android konkurs za učenike gimnazija koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike i informatike.

Ovom prilikom tim „2school4cool“ iz gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša osvojio je nagradu za najuspešniju aplikaciju, a u samom nadmetanju je učestvovalo dvadeset timova iz Srbije, sa isto toliko aplikacija.

Vrednovani su ideja, inovativnost, kompleksnost rešenja, funkcionalnost i opšti utisak, a dodatno je u obzir uzeta društveno odgovorna namena aplikacija i doprinos razvoju mts usluga. 

Učenicima, autorima najuspešnijih aplikacija, nagrade je svečano uručila direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković. Ona je istakla da na konkurs svake godine pristižu sve kvalitetnije i inovativnije aplikacije. „Konkurencija je i ovog puta bila ozbiljna, a za mesto među nagrađenima odlučivale su nijanse. Sigurna sam da će svim učesnicima ovo biti vredno iskustvo, kako u izradi aplikacija, tako i u vođenju celog projekta, od ideje, pa sve do prezentacije rada. Telekom Srbija nastoji da podrži kreativnost, trud i inovativnost i ulaže u obrazovanje mladih, pa smo ove godine školama koje učestvuju u konkursu omogućili i opremanje kabineta informaciono komunikacionom opremom, kako bismo doprineli unapređenju procesa nastave.“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković.

U veoma jakoj konkurenciji, tročlani tim iz Niša osvojio je prvo mesto i put u Barselonu sa aplikacijom „MiCross“, koja na originalan i zabavan način daje mogućnost korisnicima da kroz međusobno takmičenje upoznaju znamenitosti Niša. Drugo mesto koje je nagrađeno tabletima podelili su predstavnici Matematičke gimanzije iz Beograda – Luka Jovičić sa aplikacijom „BGBus“, za lakše kretanje i snalaženje u glavnom gradu, i tim „Fifi i drugari“sa aplikacijom „Bizi“ namenjenom internom poslovanju firmi. Aplikacija „Morsenger“, tima „Konstruktori“ iz Prve kragujevačke gimnazije, namenjena osobama sa oštećenim vidom, i aplikacija „TurtleSurvival“ tima „Almajo“ iz Matematičke gimnazije, koja na zabavan način razvija ekološku svest korisnika, podelile su treće mesto, a njihovi članovi dobili su pametne mobilne telefone. Specijalnu nagradu za posebno izraženu inovativnost “Snaga inovacije - Igor Osmokrović“, za koju su dodeljeni iPhone telefoni, osvojila je aplikacija namenjena roditeljima i deci pod nazivom „Prvi pametni telefon“, tima „Tri V“ iz Matematičke gimnazije.

Pobednici konkursa su, pored zahvalnosti Telekomu Srbija na podsticaju mladih da se bave ovom vrstom programiranja, izrazili i zadovoljstvo što su imali priliku da se druže, razmenjuju ideje sa drugim takmičarima. Put u Barselonu će im sigurno proširiti vidike i upoznati ih sa svetskim trendovima u mobilnoj tehnologiji.

„Ova nagrada je veoma značajna, jer pokazuje sa koliko ozbiljnosti i odgovornosti učenici i profesori gimnazije „Svetozar Marković“ pristupaju radu i zadacima koji se pred njih postavljaju. Ovo je prvi put da učenici naše gimnazije aktivno učestvuju u konkursu i  ponosni smo na to što je žiri svojom odlukom prepoznao ogromnu posvećenost, kreativnost, znanje i želju za napredovanjem, koji su uloženi u ovaj projekat“ izjavio je Marijan Mišić, direktor gimnazije „Svetozar Marković” iz Niša.

Direktor Matematičke gimnazije u Beogradu Srđan Ognjanović izrazio je zadovoljstvo uspehom koji učenici ove škole ostvaruju na konkursu i zahvalio Telekomu Srbija na saradnji i podršci, a direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković istakla je da za učenike mts Android konkurs ima veliki značaj, jer pruža mogućnost da steknu nova znanja i iskustva.

Ove godine, na konkursu su učestvovale Matematička gimnazija iz Beograda, gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, gimnazija „Boljai“ iz Sente, Prva kragujevačka gimnazija, Valjevska gimnazija i gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša. Projekat mts Android konkurs svrstan je u selekciju prestižne evropske CSR organizacije „CSR Europe“ i predstavlja podsticaj razvoju preduzetničkog duha među mladima.

Povezane teme

U fokusu

Megan Markl, Donald Tramp, Kardi Bi: Time je proglasio 25 najuticajnijih korisnika interneta

Američki časopis Time objavio je listu od 25 najuticajnijih ljudi na internetu.

U fokusu

Majli Sajrus je objasnila zašto ne želi decu

Odavno smo shvatili da Majli Sajrus ima malo zajedničkog sa atraktivnom tinejdžerkom Hanom Montanom.

U fokusu

Leto na švajcarskoj rivijeri

Romantična avantura po obali Ženevskog jezera počinje putem ka Montreju, kroz gradiće koji su u isto vreme mondenska letovališta, domovi umetnika i poprište istorije

U fokusu

Lejdi Gaga i Bredli Kuper su počeli da žive zajedno

Izgleda da su se glasine o njihovoj romansi pokazale istinitim!

U fokusu

Kuća u kojoj su živeli mladenci Elizabeta II i princ Filip

Gde je provela najsrećnije dane kraljica Elizabeta II?

U fokusu

Kako zaslađivači mogu da pomognu u kontroli težine i koje su „pametne” zamene za šećer

„Ne mogu da se odreknem slatkih stvari, a želim da smršam.” Ovo je jedna od najčešćih rečenica koja se može čuti na svakom koraku...

U fokusu

Nikol Kidman će biti mama po peti put?

Nikol Kidman, 52-godišnja glumica želi veliku porodicu.

U fokusu

Kako preživeti u svetu bez lajkova

Nedavno je Instagram na području Kanade izveo zanimljiv eksperiment sa korisnicima i konačno dao konkretan dokaz da društvene mreže mogu da utiču na mentalno zdravlje.

Intervju

Ana Stanić – Kada emocije vode glavnu reč

Vlasnica kolekcije balada koje nadilaze hirove vremena i promene ukusa otkriva nam kako nastaje muzika koju stvara, na šta kao autorka nikad neće pristati, koje boje smatra sinonim...

U fokusu

Zvanično: Monika Beluči i Nikolas Lefebvre su raskinuli

Glumica je rekla u intervjuu sve o rastanku sa 36-godišnjim partnerom.

U fokusu

Milioni za prevaru: Dženifer Lopez je pripremila bračni ugovor koji se ne dopada Aleksu Rodrigezu

Dženifer Lopez, 49-godišnja glumica i pevačica će se uskoro venčati.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by

agroxy.com