U fokusu

Svet bez otpada – ambiciozna ali ostvariva ideja

Konzerve, flaše, limenke i drugi materijali čuvaju svojstva, kvalitet i svežinu proizvoda. Ipak, sve je veći problem koncentracije i odlaganja otpada, kao i njegovog uticaja na životnu sredinu.

Iako savremeni svet ne možemo zamisliti bez upotrebe ambalaže koja nam omogućava da uživamo u proizvodima na siguran i bezbedan način, uticaj ambalaže na životnu sredinu je sve alarmantniji i zahteva zajednički angažman na rešavanju tog problema.

Upravo nastojeći da se uključi u rešavanje ovog značajnog pitanja, kompanija Coca-Cola pokrenula je globalnu inicijativu pod nazivom „Svet bez otpada“ sa ciljem da umanji uticaj kompanije na okruženje i doprinese očuvanju životne sredine. Sa idejom da sva ambalaža koju koristi ima više od jednog života, Coca-Cola je postavila ambiciozan cilj – da do 2030. godine uvede reciklažu limenki i boca u količinama u kojima proizvodi i plasira svoje proizvode. Kako bi postigla tako velike rezultate i povećala stopu reciklaže, kompanija planira da razvije 100 odsto reciklabilna pakovanja i koristi 50 osto recikliranih materijala. Istovremeno, kompanija nastoji da pomogne prikuplajnju i recikliranju boca i limenki, te da partnerski pomogne u čišćenju planete.

Ambiciozni ciljevi sa sobom nose ogromne izazove. Upravo zato, Coca-Cola nastoji da u njihovoj realizaciji sarađuje sa lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kolegama iz industrije i potrošačima kako bi recikliranje učinili lakšim i pristupačnijim za sve.

Kao što na globalnom planu inicijativama i aktivnostima ostvaruju fenomenalne rezultate, kompanija i u Srbiji nastoji da osnaži lokalne sisteme reciklaže. Osim što je, u saradnji sa partnerima osnovala SEKOPAK, nacionalnog operatera za prikupljanje ambalažnog otpada, Coca-Cola je uspela da značajno podigne nivo reciklaže tako da je do sada reciklirano 98,2 % otpada koje kompanija stvara, a učešće recikliranih materijala u proizvodnji iznosi 8,65%. Kompanija je prva primenila Plant bottle flašicu koja sadrži do 30 odsto biorazgradivog materijala i umanjila težinu pakovanja čime je umanjena količinu plastike koja se odlaže.

Ciljevi jesu ambiciozni ali iskren pristup i dosadašnji rezultati govore u prilog da je Coca-Cola na dobrom putu da pruži pun doprinos lepšem i čistijem svetu – svetu bez otpada.

Tags:
Povezane teme

U fokusu

Umetnost u svetu luksuza

Da li smo u modnim kućama dobili najveće mecene svog vremena ili brendovi koriste vezu sa umetnošću da bi povećali vrednost svojih proizvoda?

U fokusu

Kim Kardašijan se bori protiv bolesti

Zvezdi je dijagnostikovan eritematozni lupus i reumatoidni artritis.

U fokusu

Kira Najtli je rodila drugo dete

Britanska glumica Kira Najtli rodila je drugo dete.

U fokusu

Prodaje se vila u kojoj je nekada živela Sofija Loren

Želite da živite kao prava filmska zvezda u staroj vili? Sada možete kupiti luksuznu vilu u Rimu za 19 miliona evra!

U fokusu

Grazia istraživanje – Slavni žive ispod radara

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste.

U fokusu

Rinoplastika nosa: fotografije zvezda pre i posle

Zvezde sa naše liste nisu bile zadovoljne izgledom svog nosa i vredno su radile na sebi!

Intervju

Grazia intervju - Bojana Sentaler

Beograđanka koja već deset godina iz Kanade osvaja modnu scenu otkriva kako su njeni modeli postali deo stila slavnih žena.

U fokusu

Kuća sa 50 soba na italijanskoj obali – posetili smo dom Donatele Versaće

Predlažemo da zavirite u dizajnersku vilu na četiri sprata sa pogledom na jezero Mađore, luksuznim kaminom i sopstvenom bibliotekom.

U fokusu

Muževi i momci poznatih dizajnera

Muškarci koji obožavaju jedni druge i modu!

U fokusu

Obilazak ekološkog doma u grčkim planinama

Suočen sa planinama Astrake u Grčkoj, hotel Aristi Mountain Resort & Villas svojom lepotom zavodi ljubitelje prirode.

U fokusu

Inspirativno ostrvo - Formentera

Peščane plaže, bezbrižni hipici i bele kuće poput igračaka...

U fokusu

U oazi Ajurvede

Šrilančani su poklonici drevne ajurvedske medicine koja danas privlači milione stranaca, u mnogobrojne centre širom ostrva

U fokusu

U Londonu je otvoren prvi hotel koji brine o biljkama

Da li se ikada dogodilo da ste otišli na duže putovanje i kada ste se vratili zatekli sobne biljke osušene?

U fokusu

Luksuzna vila na Karibima gde su princ Vilijam i Kejt Midlton proveli odmor

Ogroman bazen, pet spavaćih soba i slikovita terasa s prekrasnim pogledom na more...

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by