Fitnes

Da li postoji veza između celulita i čokoladnog kolača?

Prema zahtevima, "anticelulit krema", Google pruža više od 2 miliona stranica, a "anticelulitna masaža" - skoro 5 miliona.

Dugi niz godina za redom, žene nisu umorne od potrage za sastojcima koji su u stanju razgraditi i smanjiti broj masnih ćelija, a u supermarketima postoje cele police za anticelulitnim proizvodima. Ogroman asortiman robe i usluga u cilju borbe protiv celulita ne ostavlja nikakvu sumnju: celulit je apsolutno zlo, protiv kojeg se žene bore celog života – ili bar pola.

Istovremeno, postoje značajne sumnje u svrsishodnost svih ovih mera. Na primer, celulit je odsutan sa liste Međunarodne klasifikacije bolesti, Američka medicinska asocijacija izveštava da dijagnoza celulitisa jednostavno ne postoji, i nijedna od brojnih studija nije otkrila razliku između masnog tkiva i celulita.

Nema sumnje da je malo verovatno da će bilo ko negirati da su spolja vidljive: brdovite, poput narandžine kore, naslage na kukovima i zadnjici deprimirale stotine hiljada žena širom sveta.

Na primer, da li ste znali da oko 85-97% (prema različitim izvorima) žena ima celulit? Inače, uprkos dobro uspostavljenom stereotipu, on je i prisutan i kod muškaraca, ali zbog razlike u strukturi vezivnog tkiva, manje je uočljiv, a najčešće se nalazi iu području struka. Pored toga, procenat masnog tkiva u ženskom telu je veći nego kod muškaraca: ovaj faktor je posledica genetike i važan je za začeće i normalnu trudnoću. Zvuči veoma razočaravajuće, ali normalno u ženskom telu količina masti je 25-31%, a u muškom - 18-25%. Ovaj trend se nastavlja u slučaju sporta (21-24% masti kod žena i 14-17% kod muškaraca) i atletske građe (14-18% kod žena i 6-13% kod muškaraca). Činjenica da žene imaju primetniji celulit je zbog specifičnosti kože: ona je tanja i elastičnija, a masne naslage pod njom izgledaju jače. Takođe, može biti pod uticajem starenja kože i sedentarnog načina života - sportske vežbe, plivanje i drugi sportovi čine celulit manje primetnim zbog povećane elastičnosti kože. Pored toga, možete ojačati kožu i poboljšati limfnu drenažu nakon sprovođenja salona: hidro-masaža, vakuum-valjak, ručna i LPG-masaža, obloge od algi. Prema određenom principu, hormon estrogen je odgovoran za distribuciju masnih ćelija u ženskom telu: upravo je taj hormon dizajniran da akumulira i "šalje" većinu masnih ćelija u zadnjicu, abdomen i butine.

Odnosno, ujutru možete da se odreknete svog užitka - čokoladne torte zajedno sa velikom šoljicom kapućina - i, naravno, započnete proces gubitka težine i smanjite zapreminu tela, ali ne možete promeniti prirodni princip taloženja masti u ženskom telu. U isto vreme, mi uopšte ne pokušavamo da opravdamo ravnodušnost prema našem telu i njegovom obimu, koji često postaje uzrok viška kilograma i zdravstvenih problema. Ali znati da je celulit prisutan kod svake žene je važno. Celulit nije bolest, niti deformitet već pokazatelj zdravlja žena. Volite svoje telo, ali vodite računa o svom zdravlju i aktivno se bavite sportom, kako biste pre svega bili zdrave.

foto: officiel-online

Povezane teme

Fitnes

Let's dance: najbolji plesovi za oblikovanje tela

Različiti plesni stilovi vam mogu pomoći da postanete vitki i fit!

Parfemi

L'Arc - arome arhitekture

Arhitektura se često naziva „zamrznuta muzika“, a parfimerija stalno koristi muzičke pojmove.

Make up

L'Oreal Paris je lansirao zajedničku kolekciju šminke sa Karlom Lagerfeldom

Dizajner Karl Lagerfeld lično je učestvovao u razvoju linije!

Fitnes

Koliko kofeina dnevno sme da se unese

Neka digne ruku onaj ko ima sreće da može da preživi naporan radni dan bez kafe.

Parfemi

Miris kiše: parfemi sa aromom svežine

Parfemi koji mirišu na kišu idealni su za prve dane jeseni.

Trendovi

Izbor urednice lepote: 10 neodoljivih

Septembar...vreme za nove početke!

Make up

Kim Kardašijan je lansirala kolekciju kozmetike sa Vini Harlou

Kim Kardašijan je najavila saradnju sa manekenkom Vini Harlou.

Nega kože

Kako zadržati preplanuli ten do kasne jeseni

Jednostavne preporuke koje će vam omogućiti da zadržite preplanuli ten što je duže moguće.

Fitnes

Kako raditi jogu sa mačkom

Motivacija je potrebna za bilo koji posao - ponekad pronaći je u sportu nije baš jednostavno.

Make up

10 najlepših rumenila za bilo koji ton kože

Napravili smo izbor najneobičnijih rumenila koja će odgovarati vlasnicima svih tipova kože.

Parfemi

Idealni za kancelariju: 6 mirisa sa čistim notama i laganim zvukom

Ova kolekcija sadrži mirise koji neće iritirati vas ili vaše kolege u kancelariji.

Fitnes

Lista nutricionista: proizvodi koji će vam dati energiju

Promena vremena pretvara nas u letargične i pospane ljude.

Kosa

3 načina da imate modernu frizuru ove jeseni

Ideje za sada i za narednu sezonu!

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by