Intervju

Kejt Mos

”Džejmi bi odlepio kada bih se obukla kao domaćica"

 

Tekst: Poli Vernon 

 

Kejt Mos možda jeste savršen supermodel, ali zaštitno lice Manga i dalje ima čudne modne krize – ne može da podnese da bilo šta baci, a i od supruga Džejmija traži modni savet. Da, i još nešto... Otkrila je da na štiklama ne može da izvodi psa u šetnju. 

 

Boravila je u Barseloni, gde je učestvovala u radu modnog žirija četvrtog Mango Fashion Awards događaja koji se organizuje svake godine s ciljem da neguje i promoviše nove mlade talente u dizajnu... i ja sam pozvana da je upoznam! To je nešto za čim žudim već godinama, zato što... Pa, ona je Kejt Mos, zar ne??

 

Kejt me fascinira zato što je prava savremena ikona, čije besprekorne, prelepe crte lica i savršeno telo mame uzdahe već skoro dve decenije sa postera, modnih fotografija, reklama i umetničkih dela koja su stvarali gotovo svi značajniji umetnici današnjice, od Lusijana Frojda, preko Trejsija Emina do Benksija. Potpuno sam impresionirana njenom kontinuiranom sposobnošću da formira i upravlja trendovima, činjenicom da je i dalje – pre svih ostalih – ona ta koja diktira kako ćemo se mi oblačiti, činjenicom da nešto od njenog ličnog stila ostaje u dubini svih nas. Takođe, intrigirana sam onim, gotovo mitskim, dekadentnim delom njene ličnosti koji zrači gde god da se nalazi i pitam se da li će mi, to što ću biti u prilici da je upoznam, dati odgovor na sve glasine koje je okružuju i pomoći da otkrijem istinu… Ali, u suštini, sve se svodi na sledeće – ona je Kejt Mos. Zar ne???

 

Sve doskora, Kejt je iz principa odbijala da daje intervjue – pametna odluka koja je lansirala njenu nedodirljivu mističnost do krajnjih granica, ostavljajući nas u bujici spekulacija o tome kakva je zaista ta devojka koja nas gleda iza tih čudesnih jagodica. Ali, u poslednje vreme, pretpostavljamo zbog njenog angažmana sa velikim brendovima kao što su Mango i Topshop, dozvolila je novinarima da joj se povremeno približe.

 

Rečeno mi je da su 20 minuta, jedan-na-jedan, koje sam dobila s njom, veoma retka i velikodušna prilika. Bilo mi je naloženo da priložim pitanja na odobrenje pre intervjua i da ne pitam ništa što ima veze s njenin privatnim životom. Pokušala sam sa jednim – Da li vaša ćerka Lila ume da se ušunja u vašu garderobu i proba neke stvari – ali to pitanje je, razumljivo, bilo odbačeno.

 

Stigla sam na mesto sastanka – Mandarin Oriental u centralnoj Barseloni – jako rano. Kejt me je ostavila da je čekam ”skromnih” sat i dvadeset minuta, pod izgovorom da se presvlači (videla sam je izdaleka kako napušta jednu prostoriju u kombinezonu na tufne, naravno, u pitanju je Mango), da bih je kasnije spazila u izbledelom džinsu i crnom sakou. Pretpostavljam da je ritual presvlačenja primenila kako bi prevazišla tremu, koju je, kako mi je kasnije priznala, imala. Napokon, sproveli su me u mali apartman u kome me je čekala, zajedno sa predstavnikom svoje modne agencije i još jednom osobom, predstavnikom Manga.

 

Ustala je da me pozdravi. “Zdravo”, rekla je, “ja sam Kejt” (njen gest dočekala sam s odobravanjem zato što mnoge poznate ličnosti uopšte ni ne žele da vas udostoje tog osnovnog običaja, zato što su sigurne da vi znate ko su oni, što je razumljivo, ali, istovremeno, i arogantno).

 

Znam, prvo što biste želeli da znate jeste kako izgleda uživo, bez prednosti koje joj daju pažljivo odabrano svetlo ili Fotošop? Odgovor je – savršeno. Superzgodna u svom apa-drapa fazonu pomešanom sa izgledom Brižit Bardo iz mlađih dana. Nije ispijena, umorna, stara, niti botoksirana. Ona ima taj izgled najnevaljalije devojke u razredu. Gleda vas, a vi razmišljate i sumnjate da li proverava da li ste pogodni kao potencijalni partner u zločinu. Ona se kikoće. Mnogo.

 

Prvo smo uradili oficijalni deo – Mango Fashion Awards. Pobednik je mladi talentovani dizajner Višaraviš Akarasantisok (on je Tajlanđanin, ali koliko god da je briljantan, toliko mu je i ime neizgovorljivo).


Šta je žiri očekivao od učesnika ove manifestacije?

Mislim da je važno kako oni koriste materijale. Da, korišćenje materijala. I upotreba različitih vrsta tehnika. To je važno.


Da li je bilo komada koje ste ugledali i pomislili: "Oh, želim to!"

Da! Bilo je nekoliko komada za koje sam pomislila: "Mogla bih da imam ovo! Mogla bih ovo da nosim!"


A ona pomisao: "Da li me neko gleda?"

Ha, ha! Tačno tako.


Da li se i dalje uzbudite zbog odeće?

Oh, definitivno!


Kada vam je poslednji put neka kreacija naterala srce da udara malo brže?

Nosila sam haljinu Sare Barton u američkom izdanju magazina Vogue, svetloplavu, izbledelu, jednostavno… kao iz bajke. Neverovatno! I sva sam bila u fazonu: oooooh, prelepo! I samo sam je gledala, i tako, tri dana dok je visila na ofingeru. Nisam mogla da verujem koliko je lepa.


Da li ste je dobili na kraju?

Da, nisam mogla da verujem. Zapravo, ona (Sara Barton) mi je i dala.


Da li i dalje smatrate sebe srećnom kada vam poklanjaju stvari?

Naravno! To je san! Kao da ste ponovo tinejdžer. Kao kada sam dobila moj prvi par Vivien Westwood cipela, ili nešto tome slično.


Da li je to bila prva stvar koju ste dobili besplatno?

Ne, ne, ne… to je bila prva stvar koju sam želela, za koju sam štedela.


Da li je vaš garderober potpuno šiz?

Da, upravo tako.


Da li zaboravljate vaše stvari? Gubite li im trag?

Da, naravno…Posistemu – "Gde je to nestalo?" Stvari nestaju, a ja se pitam "Gde je to? Je li u zemlji uopšte, u Londonu, u skladištu?"


Da li imate sistem kako ih ređate?

Imam sistem. Džins, dugo, kratko… Crno i obojeno.


Da li koristite i neki drugi trik da sortirate vaše stvari?

Ne. Moram da imam profesionalnu pomoć, zato što zaista imam mnoooooogo stvari! I jako mi je teško da prođem kroz sve to i nešto ostavim, a nešto odbacim. Ja sam sva u fazonu "Ne želim to da bacim". Dok su oni u sasvim suprotnom tripu:“Ne! To nikada nećeš nositi! Skloni to.” I tako ja to sklonim.

Pitam se kako je to biti stilska ikona takve klase. Odmeravam Kejt jošjednom. Stoji ispred mene u njenom (Mango) džinsu i zatvorenim sandalama sa visokom petom, crnim topom i smokingom za koji kaže da je Yves Saint Laurent. To je obična, jednostavna, već viđena Mos, ali ipak –to je vrsta savršenstva, krajnji cilj kome mnogi od nas teže.


Kako je biti to što predstavljate
Ne razmišljam o tome. Kada se obučem, mislim o ličnosti, karakteru. Ne razmišljam o tome na način “Oh, to sam ja.” Ne, ja razmišljam: “Koja ličnost želim da budem?”’


Koja?

Uglavnom prvo razmišljam o istorijskom periodu. Želim da budem neko… iz sedamdesetih, iz filma.Iliiz šezdesetih.Ilinešto slično.


Da li ste ikad došli u iskušenje da se poigrate sa svima koji žele da budu kao Kejt? Da nosite nešto totalno sumanuto i vidite da li bi drugi i to kopirali?

(Smeh) Pokušavaju da me nagovore na nešto slično. "ej, svi će to kopirati i biće ludački smešno. Uradi to!"Ali, to me ne privlači, nisam pala u iskušenje.


Zašto da ne? Ja bih to definitivno uradila.

(Ponovo smeh) "Hoće li to da stave u sve magazine?” Naravno da neće! Svakako to nisam uradila, namerno.


Da li vas to ponekad nervira? Sve to kopiranje i kićenje tuđim perjem?

Ne! Totalno je slatko. Baš je bilo super kada sam radila za Topshop i videla sve te devojke, pogledala bi ih i povikala “Zdravooo!” A one bi odreagovale “Oooooh!”


Da li ikada vidite nekoga ko izgleda "promašeno" i pomislite - "Napustite moj stil, gospođo!"

Ne! Obožavam takve situacije.


Da li ste ikada sebi uskratili kupovinu nove torbice? Da li ste ikada pomislili da je dosta?

Nema šansi, definitivno ne. Nikada nije dosta i uvek ima mesta. Uvek.


Da li kada pomislite da je neka kupovina bila greška?

Naravno, pa svi to rade, zar ne?


Pomislite li: "Zar sam bila pijana? O čemu sam razmišljala?"

Da, ali opet… Sve se sredi i pomislim: “U stvari, ovo bi moglo da uspe.”


Da li se u poslednje vreme oblačite više za noć ili za dan?

Za dan, više.


Zašto?

Pa, imam psa. On ima osam meseci. On me tera da budem više dnevna osoba. To je prava noćna mora. Ne možeš da šetaš psa u štiklama! Izgedaš komično.

 

Pokušali ste to?

Naravno!


Da li ga trenirate?

Džejmi je jako dobar sa njim (Džejmi Hinc je gitarista benda The Kills i Kejtin suprug od jula 2011. Žive zajedno u severnom Londonu, a sa njima je i devetogodišnja Lila, Kejtina ćerka koja je rođena iz veze sa izdavačem, Džefersonom Hakom).


Da li su brak i nova funkcija supruge uticali na Kejtin stil?

Ne! Apsolutno ne! Džejmi bi totalno odlepio kada bih počela da se oblačim kao domaćica! Ne! On me voli kada sam rokenrol devojka!


Da li ste sa godinama prilagodili vaš stil oblačenja?

Da, postoje stvari koje sada ne mogu obući, a koje sam jako volela.


Kao na primer? Vruće pantalone?

Ne znam! Ali znam da ima stvari… Određenih stvari … Ali, opet priznam sebi da ću ih verovatno na kraju opet nositi. Ali, to i jeste problem.


Nikad ne reci nikad?

Tačno tako. Radi se o tome kako se osećate dan za danom. Još nisu u pitanju godine.


Da li postoje određene granice u oblačenju?

Uvek mora biti granica. Prekratko. Previše "mesa"… Previše boja…


Kome verujete da će vam reći ako ste preterali?

Moj muž je prilično dobar u tome. O, da!


Da li ste ikada imali bilo kakvu veću nevolju sa garderobom?

Rajsferšlusi. Imam problem s njima. Ponekad jednostavno zaboravim da ih zakopčam! I istrčavam na vrata! Znate… To su prosto rajsferšlusi!

 

Da li vas pogodi kada se nešto tako desi?

Ne, u stvari je jako zabavno!

(U tom trenutku sam shvatila da sam otišla jako daleko od odobrenih pitanja pre intervjua. Kejt nije bilo briga, ali sam mogla da osetim tenziju od strane pristunih predstavnika modnih kuća. Moje vreme je skoro isteklo, odlučila sam da odem dok nisam zabrljala i postavila poslednje pitanje)


Kada biste mogli da date britanskoj javnosti jedan modni savet, šta bi to bilo?

(Na trenutak je zastala.)

Hmmmmm… Mislim… Kada vidite ljude u Engleskoj leti…

(Zakikotala se)


Dosta teško podnosimo leto. Nismo naviknuti na leto.

Da, to nije baš deo sezone u kome se najbolje snalazimo (gromoglasan smeh).

Zahvalila sam joj se i oficijalnom intervjuu je došao kraj.

”Šta ćete raditi sada?”, upitala me je Kejt.

”Malo ću da gluvarim okolo i da popijem šolju kafe”, rekla sam. Rekla je da je to dobra ideja.

Onda me je upitala da li ću doći na dodelu nagrada večeras i šta ću obući?’ Bila sam privremeno šokirana. Kejt Mos je izgleda zainteresovana za moj modni izbor. Moj!

“Hmm… crni sako”, rekla sam.

“Ja sam htela da nosim crni sako!”, rekla je. ”Dođite tamo prvi!’

”Da budemo fer, vi ste to uradili prvi, Kejt, još pre 10 godina.”

Ona se na to samo nasmejala i otpratila me do vrata apartmana. Još jedan mali neobičan gest od najpoznatijeg svetskog supermodela. 

Povezane teme

U fokusu

CLIO, moj verni pratilac

„Ah, žena za volanom“... sigurno ste i vi nekad bile predmet ovog opšte poznatog stereotipa na Balkanu, kada vas muškarci zaobilaze na putu i popreko gledaju, osuđujući vaš stil vo...

U fokusu

Na putovanju sa poznatima

Svetske zvezde znaju ponešto o mestima iz snova u kojima leto traje i u jesen. Na ceni su skriveni biseri, gde na prvom mestu nije uvek cena, već udobnost, privatnost i lepota.

U fokusu

Šta je unutra: zavirite u dom Gven Stefani na Beverli Hilsu

Američka pevačica Gven Stefani prodala je elegantni letnjikovac za 21,65 miliona dolara.

Intervju

Eros Ramacoti - Ostvaren san

“Nisam očekivao veliku karijeru, ali sam verovao u nju svom snagom. Bio je to moj najveći san”

Intervju

Intervju – Nada Šargin

Prvakinja Narodnog pozorišta, dobitnica brojnih glumačkih priznanja, na samom početku nove pozorišne sezone analizira najvažnija pitanja sopstvene profesije na temelju svog velikog...

U fokusu

Planovi za jesen: posetite luskuzni hotel Baglioni Resort

Dobar razlog da u oktobru odete na Maldive.

U fokusu

Kajli Džener otvorila je vrata svog doma u predgrađu Los Anđelesa

Kajli Džener je najmlađa milijarderka i to se najbolje ogleda u njenom domu.

U fokusu

Nove fotografije sa venčanja Džastina i Hejli Biber

Džastin i Hejli Biber su 30. septembra održali službenu ceremoniju venčanja na kojoj su okupili svoje prijatelje i rođake.

U fokusu

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds su po treći put postali roditelji

Srećan događaj dogodio se još u avgustu, ali zvezde su ovu činjenicu uspešno sakrile od javnosti.

U fokusu

Džesika Simpson izgubila je 45 kilograma šest meseci nakon porođaja

Šest meseci nakon rođenja trećeg deteta glumica je izgubila čak 45 kg.

U fokusu

Kako se ružičasta vrpca Estée Lauder bori protiv raka dojke

Stvarni i veoma impresivni rezultati u brojkama.

U fokusu

Magija Pariza u nedelji mode

Uz malo planiranja, postoji mnogo načina da uživate u atmosferi jednog od najvažnijih praznika stila, čak i ako nemate ulaznice za revije.

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by

Нашел в интернете важный интернет-сайт на тематику Продать кукурузу в Закарпатской области https://agroxy.com/prodat/kukuruza-141/zakarpatskaya-obl
Был найден мной нужный веб портал про направление Продать просо в Крыму agroxy.com