Intervju

Milena Radović, dizajnerka

Veče baleta i mode u Narodnom pozorištu!


Scena Raša Plaović u Narodnom pozorištu biće mesto gde će se u ponedeljak održati jedan zanimljiv kulturno-umetnički modni performans koji će spojiti dve umetnosti - balet i modu. Inače, ovaj događaj je nastavak niza akcija "Doterane za" koje su dve dame kreatorka Milena Radović i balerina pomenutog pozorišta osmislile 2011. godine. Naime, imajući u vidu da se baletu ne posvećuje dovoljno pažnje, njihova želja bila je da podignu interesovanje o umetničkom igranju i istaknu važnost baletske umetnosti uopšte. Prema rečima kreatorke Milene Radović veče je osmišljeno kao sinteza više oblasti umetničkog stvaralaštva, sa željom da se dočara važnost pokreta i kostima u ovoj umetnosti. Ona ističe da se prilikom izrade kolekcije "Premijera" koju će ovom prilikom predstaviti, vodila potrebom žene da u posebnim prilikama uživaju u gracioznosti i slobodi pokreta koje će im ovi modeli dozvoliti.


 

Šta je to što ste ovoga puta pripremili za ljubitelje mode i baleta?

Ovo veče je osmišljeno kao sinteza više oblasti umetničkog stvaralaštva, dok su ključne niti koje ih povezuju pokret i kostim. Program će početi u 20:30h na sceni Raša Plaović, a biće otvoreno mojoj mini kolekcijom pod naziv "Premijera". Suzana Šuvaković-Savić će delom operske arije dočarati koliko je pokret bitan u ovoj umetnosti, kao i kostim. U nastavku sledi izvođenje dve baletske minijature mladog i izuzetnog baletskog igrača Aleksandra Ilića. Tema večeri će biti propraćena pisanom rečju i promocijom knjige "Igrač". Iva Štrljić će pojasniti značaj pokreta u glumačkoj profesiji, dok će specijan gost biti upravnik Narodnog pozorišta Maestro Dejan Savić. Program

 

Događaj će  otvoriti vaša revija. Kakva je nova kolekcija?

Iz samog imena kolekcije "Premijera" možete zaključiti da je reč o modelima namenjenim posebnim prilikama, koje karakteriše doza ženstvenosti, šika, romantike. U skladu sa tim, modeli su oslikani bojama šampanjca, zelenom u neobičnim prelivima, bordo-crvene i neizbežnom crnom. Dozu glamura daje sam materijal - pliš u kombinaciji sa kožom od kojeg je kolekcija izrađena.

 

Koliko ste vi lično zadovoljni nizom akcija "Doterane za" i načinom na koji ste pubici podigli interesovanje o umetničkom igranju spajanjem baleta i mode?

Povezujući modu kao prisutniji i zastupljeniji oblik umetnosti sa baletom, na žalost manje promovisanom umetnošću, mislim da smo našle pravi način da širu publiku zainteresujemo za ovu vrhunsku umetnost, posebno kroz performanse koji su zaista naišli na pozitivne kritike i veliko interesovanje.

 

Čime ste se vodili prilikom stvaranja ove kolekcije?

Vodila sam se potrebom žene da u tim izuzetnim prilikama, pored jedinstvenog izgleda, u kome će uživati okolina, i same uživaju u gracioznosti i slobodi pokreta, koje će im ovi modeli dozvoliti.

 

Kom tipu žena je namenjena?

Namenjena je damama izgrađenog stila, kao i mlađim osobama koje pokušavaju da pronađu svoj vizuelni identitet. Svakako je reč o javnim, samosvesnim i mističnim osobama.

 

Kada je ovaj događaj u pitanju, već smo navikli da u vašim modelima vidimo i neke naše poznate ličnosti. Možete li nam otkriti neka imena?

Ovog puta u ulozi manekenki biće i balerine Narodnog pozorišta, dok ćemo sve ostalo sačuvati kao iznenađenje večeri.

 

Godinama smo navikli da vas gledamo na Fashion Selectionu. U oktobru se ipak niste predstavili svojom autorskom kolekcijom. Da li možemo očekivati vaš povratak već u aprilu?

Kao što ste rekli, godinama sam, tačnije šest godina, redovno izlagala kolekcije u okviru te manifestacije. Kada sam uporedo počela da radim na drugim projektima kao što su već spomenuti "Doterane za", otvaranje prodajnog prostora u okviru Belgrade District Dizajna (BDD), učestovanje kao deo tog udrženja u okviru Fashion Week-a gde se svaki kreator predstavio modelom, kao i priprema mini kolekcije, tako se u skladu sa ovim angažovanjima ukazala potreba da svoje kolekcije izlažem samostalno.

 

Kakvi su vaši planovi u nekom narednom periodu?

Svakako rad na novim kolekcijama, neki zanimljivi projekti, putovanja...

 

Koji trendovi su modni imperativ za narednu sezonu?

Sezonama unazad teško je govoriti o jednom stilu koji bi se izdvojio kao trend, ali ono što je vidno prisutno podrazumeva ženstvenost,  romantičnost i eleganciju.

 

Koja je vaša poruka za čitaoce donnasfreeastrology.info?

Puno radite, uživajte u životu, pravim ljudima, putovanjima i budite osoba sa stavom-stilom.

 

Tekst: Aleksandra Isailović

Povezane teme

U fokusu

Umetnost u svetu luksuza

Da li smo u modnim kućama dobili najveće mecene svog vremena ili brendovi koriste vezu sa umetnošću da bi povećali vrednost svojih proizvoda?

U fokusu

Kim Kardašijan se bori protiv bolesti

Zvezdi je dijagnostikovan eritematozni lupus i reumatoidni artritis.

U fokusu

Kira Najtli je rodila drugo dete

Britanska glumica Kira Najtli rodila je drugo dete.

U fokusu

Prodaje se vila u kojoj je nekada živela Sofija Loren

Želite da živite kao prava filmska zvezda u staroj vili? Sada možete kupiti luksuznu vilu u Rimu za 19 miliona evra!

U fokusu

Grazia istraživanje – Slavni žive ispod radara

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste.

U fokusu

Rinoplastika nosa: fotografije zvezda pre i posle

Zvezde sa naše liste nisu bile zadovoljne izgledom svog nosa i vredno su radile na sebi!

Intervju

Grazia intervju - Bojana Sentaler

Beograđanka koja već deset godina iz Kanade osvaja modnu scenu otkriva kako su njeni modeli postali deo stila slavnih žena.

U fokusu

Kuća sa 50 soba na italijanskoj obali – posetili smo dom Donatele Versaće

Predlažemo da zavirite u dizajnersku vilu na četiri sprata sa pogledom na jezero Mađore, luksuznim kaminom i sopstvenom bibliotekom.

U fokusu

Muževi i momci poznatih dizajnera

Muškarci koji obožavaju jedni druge i modu!

U fokusu

Obilazak ekološkog doma u grčkim planinama

Suočen sa planinama Astrake u Grčkoj, hotel Aristi Mountain Resort & Villas svojom lepotom zavodi ljubitelje prirode.

U fokusu

Inspirativno ostrvo - Formentera

Peščane plaže, bezbrižni hipici i bele kuće poput igračaka...

U fokusu

U oazi Ajurvede

Šrilančani su poklonici drevne ajurvedske medicine koja danas privlači milione stranaca, u mnogobrojne centre širom ostrva

U fokusu

U Londonu je otvoren prvi hotel koji brine o biljkama

Da li se ikada dogodilo da ste otišli na duže putovanje i kada ste se vratili zatekli sobne biljke osušene?

U fokusu

Luksuzna vila na Karibima gde su princ Vilijam i Kejt Midlton proveli odmor

Ogroman bazen, pet spavaćih soba i slikovita terasa s prekrasnim pogledom na more...

© Copyright 2019. All Rights Reserved, Astrology.

Developed by